Richard Russo weigert uitgave ebook

Nadat Alice Walker een enkele dagen geleden een uitgave van haar boek in het Hebreeuws weigerde om politieke redenen, is het nu de beurt aan Richard Russo. De Amerikaanse schrijver heeft geen toestemming gegeven voor een ebook-editie van zijn nieuwe roman Interventions. Russo’s motieven hebben niets met politiek te maken, maar zijn een poging om de noodlijdende boekhandel te helpen. 

Vorige week werd bekend dat in de Verenigde Staten voor het eerst meer ebooks waren verkocht dan ‘gewone’ boeken, en Russo ziet dit met lede ogen aan. Het ebook vormt een bedreiging voor zowel boekhandels als uitgevers en opkomende schrijvers, aldus Russo, die in 2002 met zijn roman Empire Falls de Pulitzer Prize in de wacht sleepte.

Zo blijft de toekomst van het boek de gemoederen bezighouden, zoals ook al bleek uit een podcast-discussie van The Guardian vorige week. Russo wil met Interventions de lezer weer een unieke ‘boek-boek’-ervaring geven. Daarom zal de roman in vier verschillende volumes verschijnen als een speciale editie. De omslagen zijn ontworpen door Russo’s dochter, Kate.

Bron: NRC

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s