Postuum verschenen zombies in HTML5 animatie

Dat literatuur tot inspiratie kan leiden in andere vormen van media wordt weer eens mooi geïllustreerd door de webdesigners van Jocabolo en Owen Freeman, illustrator van het Engelse tijdschrift Granta. Samen maakten zij een zogenaamde animated experience in HTML5 gebaseerd op het verhaal El hijo del coronel (The Colonel’s Son in het Engels) van Roberto Bolaño. Het verhaal is postuum gepubliceerd, net als veel ander werk van de Chileense schrijver sinds zijn dood in 2003, en is onderdeel van de verhalenbundel El secreto del mal (The Secret of Evil).

De verteller in het verhaal doet verslag van een B-horrorfilm die hij ‘s nachts op tv ziet. Een meisje wordt gebeten door een zombie. De jongen waar ze van houdt probeert haar te redden, en zijn vader probeert op zijn beurt hem weer te redden. Nare bijkomstigheid is dat een ieder die gebeten wordt, zelf in een bloeddorstige zombie verandert. Zo verspreidt het kwaad zich over de stad, terwijl slachtoffer op slachtoffer aan het moorden slaat.

Maar, maak je geen zorgen, het is Nothing but a movie’, zo verzekeren de makers van de animatie ons. Doe wel het geluid van de speakers aan, als je durft…

De designers van Jocabolo maakten overigens ook een interactieve website voor Arcade Fire’s The Wilderness Downtown. Iets heel anders, maar ook zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.

Bron: Granta

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s